torstai 24. marraskuuta 2016

Stadin ammattiopisto, täyttä kuraa

Olen aiemminkin kirjoitellut kaksoistutkinnon hyvistä ja huonoista puolista. Mutta nyt näin neljännen vuoden opiskelijana, tiedän kaiken negatiivisen stadin ammattiopiston puuhista ja yleensäkin kaksoistutkinnon asioista.

Ensimmäisenä vuonna kaikki oli vielä hyvin. Opot tiesivät kaikesta. Monikossa puhun, sillä ammattikoulussa on eri opo kuin lukiossa ja olemme tekemisessä molempien opojen kanssa. Heti ensimmäisenä vuotena meille mainostettiin ammattikoulussa, että yleensä kaksoistutkintolaisilla opinnot pitkittyvät kolmesta ja puolesta vuodesta neljään vuoteen. Sillon vielä tokaisin ystävilleni, etten minulla ainakaan neljään vuoteen veny. Väärässä olin. Ylimielistelin aivan liikaa.

Toisena vuonna aloimme jo keskittyä kirjoituksiin ja tehtiin suunnitelmat. Itse kirjoitan kolmessa eri pakassa, eli viimeiset ylioppilaskirjoitukset ovat nyt keväällä.  Sen takia en valmistu kolmessa ja puolessa vuodessa, vaan neljässä vuodessa.

Kolmantena vuonna oli jo ensimmäiset kirjoitukset ja emme paljoa ammattikoulussa hengailleet. Missä mättää? Neljäntenä vuonna minulle ja muille luokkakavereilleni ei meinattu myöntää opintojen pidennystä, koska ammattikoulu tahtoo saada rahaa meistä? Mitäs hittoa. Pitkän taistelun jälkeen, he myönsivät meille tai ainakin minulle opintojen pidennystä maaliskuuhun saakka ja todistuksen saan käteen kesäkuussa.

 Eli onko kaikki ok tällä hetkellä? Ehkä minulle, mutta ei teille tuleville kaksoistutkinnon opiskelijoille? Opetussuunnitelma on täyttä kuraa tällä hetkellä. Meistä opiskelijoista tahdotaan päästä eroon nopeasti, jotta saavat rahaa valmistuneista. Ymmärrän sen faktan, että mitä nopeammin valmistumme, sitä parempi se meille on jatko-opiskelujen suhtein. Mutta saammeko tarpeeksi tietoa? Tuleeko meistä fiksuja, jos tälläkin hetkellä kaksoistutkintolaiset käyvät vain 40 kurssia lukiossa.  Ja ihan pian se määrä vähenee. Tällä menolla en pian suosi kenellekään kaksoistutkintoa. Toivottavasti asiat paranevat parempaan suuntaan.

Opiskelun iloa jokaiselle! :)

Talan 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti